Источно Сарајево – Јахорина

Јахорина је једна од најљепших и најпознатијих планина у Босни и Херецеговини. Давне 1984. године Јахорина је била једна од позорница зимских Олимпијских игара које су у фебруару мјесецу одржавале у Сарајеву. Богата историја која се његује и промовише, надограђена најмодернијом скијашком инфраструктутром пласирала је ову олимпијску планину на сами врх скијашких дестинација ширег региона, те великог дијела Европе. Она представља незаобилазну дестинацију на мапи љубитеља снијега и зимских спортова, па је тако у току зимске сезоне посјети и до 265.000 скијаша.

Са највећим врхом Огорјелица смјештеним на 1916м изнад нивоа мора, ова планина налази се на споју хладне континенталне и топле медитеранске климе. Ова моћна планина динарског планинског масива има веома повољну климу са прелијепим прољећем и љетом, током којих је прекривена је зеленом травом и разноврсним љековитим биљем, док се од растиња на њој могу видјети буква, јела, смрча, јавор, као и велики пространи пашњаци и ливаде. Таква клима пружа одличне услове за спортисте, као и за све остале који желе да уживају у нетакнутим поклонима величанствене природе и опојном мирису шуме и њених плодова. Тако, Јахорина својом богатом понудом посјетиоцима несебично нуди разоноду и одмор за сва чула 365 дана у години.

Источно Сарајево је најближи град, а од међународног аеродрома Јахорина је удаљена 31 км. Удаљеност Јахорине од Београда износи 320 км, Бањалуке 210 км, Подгорице 260 км, Загреба 400 км и Љубљане 540 км. Више информација о Јахорини можете наћи на www.oc-jahorina.com